Estetik (Kompozit) Dolgular

Estetik Dolgu Nedir?

Kolay şekil verebilme özelliği olan, halojen ışıkla sertleşen ve dişe kimyasal olarak bağlanma özelliği gösteren dişin doğal renginde kompozit dolgulardır. İnsanlarda sağlık ve estetik bilincinin gelişmesi estetik dolguların önemini ve gelişimini arttırmıştır.

Estetik Dolgu Uygulamaları Neden Gerekir?

Dolgu tedavilerinde amaç kaybolan diş yapısının tamamlanarak kaybedilen fonksiyonu yeniden kazandırmaktır. Bu nedenle yapılan dolguların da şekil ve renk olarak doğal diş formunda olması, dolgu sınırlarının belli olmaması, kişinin dolguyu kendi dişinden ayırt edememesi asıl hedeftir.

Estetik Dolguların Uygulama Alanları Nelerdir?

  • Kırık ve çürük dişlerin onarılması
  • Dişlerde olan kalıcı renk bozukluklarının tedavisi
  • Dişlerin arasındaki boşlukları kapatmak için
  • Dişlerde kron boyunu uzatmak için
  • Dişlerde şekil değişikliği yapıp, kişinin gülüş tasarımını yapabilmek için estetik dolgu uygulanır.

Estetik Dolgular Dayanıklı mıdır?

Önceki yıllarda metal dolguların daha dayanıklı ve fonksiyonel olduğuna inanılırdı. Gelişen teknolojiyle birlikte malzeme içeriği sağlamlaştırılmış, metal dolgulardan çok daha uzun ömürlü, estetik ve sağlıklı bir yapıya geçilmiştir.

Estetik Dolguların Ömrü Var mıdır?

Rutin ağız bakımı sağlanırsa estetik dolgularda deformasyon oluşmaz, dolgularda aralanma veya sızdırma görülmez. Altı aylık kontrollerinizde estetik dolgularınızın bakımı yapılır, cilaları yenilenir ve çok daha uzun ömürlü kalmaları sağlanır. Kısaca dolgunun ömrü, kişinin ağız bakımıyla ilişkilidir.

İnternet sitemizde en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanmaktayız. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikamızı okuyarak ulaşabilirsiniz.