Kanal Tedavisi Ne Zaman Gereklidir?

Endodonti – Kanal Tedavisi Nedir?
Derin çürükler, bazı restorasyonların gerektiği durumlarda, dişte oluşan kırık veya çatlaklar, travma gibi durumlarda iç kısımdaki pulpa (sinir) dokusuna müdahale edilerek dişin kurtarılmasıdır.

Dişime Kanal Tedavisi mi Gerekiyor?
Eğer diş hekiminiz sorunlu bir dişiniz için size kanal tedavisi gerektiğini söylerse bunda endişe edecek hiçbir şey yoktur. Her yıl milyonlarca diş bu şekilde kurtarılmakta, hastalarımızın ağrısı geçmekte ve dişler uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ağızda durmaktadır.

Bazen hiçbir yakınma olmadan rutin kontrolde ya da aşağıdaki durumlarda kanal tedavisi gerekebilir:

  • Sıcak soğuk uyaranlara karşı hassasiyet
  • Dokunma veya çiğnemede hassasiyet
  • Dişte renk değişimi, şişlik

Kanal Tedavisi Ağrılı Bir Süreç midir?
Modern tekniklerle ağrısız bir süreç sağlanabilir. Tedavi sonrası hassasiyet birkaç gün içerisinde azalarak geçmektedir.

Tedavi Süresi Ne Kadardır?
Genelde bir veya iki seansta tedavi tamamlanır.

Kanal tedavisi yapılan diş ölüyor mu, eskisi gibi kullanabilecek miyim?
Doğru bir yaklaşım dişinizin kurtarılması ve kendi doğal dişleriniz kadar uzun ömürlü olması demektir.

Kanal tedavisi sonrası dişler kırılır mı?
Tedavi sonrası eğer kalan diş dokusu yeterliyse dolgu ile üst restorasyon yapılır. Gereken durumlarda ise özel fiberden yapılan postlarla üst yapı güçlendirilerek dolgu yapılır ve kaplama ile koruma altına alınır.

Sonrasında ağrı olur mu?
Bazen başarılı bir kanal tedavisinden aylar hatta yıllar sonra bile tekrar semptomlar oluşabilir. Bu gibi durumlarda tekrar kanal tedavisi yapılarak diş kurtarılabilmektedir. Endodontik tedavinin yetersiz olduğu durumlarda Endodontik Cerrahi (rezeksiyon) ile de dişler tedavi edilmektedir.

İnternet sitemizde en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanmaktayız. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikamızı okuyarak ulaşabilirsiniz.